Det første nummer af Holmsland Sogneblad udkom i februar 1999 og er lige siden udkommet fire gange årligt. I februar 2024 udkommer udgave nummer 101.

Sognebladet kommer direkte i postkassen til alle husstande på Holmsland. Det er gratis og kan lade sig gøre ved hjælp af annoncer, rigtig mange frivillige og et tilskud fra Holmsland Sogneforening. Det er noget af det, medlemmernes kontingenter bruges til.

I februar 1999 kunne man læse, at Holmsland Skole nu er røgfri, om den nystartede gårdbutik Tind Mohair (senere Huset Tind) på Røjklitvej, noget om N.J. Fjord og om Holmsland Jagtforening, som havde oplevet det dårligste år nogensinde – kun fire stykker vildt var blevet nedlagt.

Før 1999 udkom løbende flere forskellige publikationer på Holmsland, blandt andet Kirkebladet, Holmslands Skoles informationsblad og en årlig aktivitetskalender, som flere foreninger lavede i fællesskab.

Nogen havde set, at man andre steder samlede ressourcerne og slog det hele sammen til ét sogneblad og det virkede som en oplagt idé. Holmsland Sogneblad kom til at ligge i regi af den nyligt stiftede Holmsland Sogneforening, som netop havde som formål at koordinere og understøtte de eksisterende foreninger.

Den første redaktør var Mogens Tarp, som sad i bladudvalget helt til 2023 og dermed har været med til at udgive 100 numre af bladet. I mange år koordinerede han de frivillige, som omdeler bladet.

Nedenfor kan du bladre i den første udgave af Sognebladet og her kan du læse gamle numre tilbage til 2010 – endnu ældre numre kommer til efterhånden som vi får dem indscannet.

Tip: Hvis du synes, det er lidt småt, så højreklik på bladet og vælg Fullscreen.