Tilmelding til fællesspisning 8. maj 2024

Den 2. maj afsløres vinderen af kunst- og arkitektkonkurrencen Stedet Tæller X, som Holmsland Hotspot er en del af.

Vi fejrer det lokalt den 8. maj i Holmsland Kultur- og Idrætscenter med fællesspisning.

Fra kl. 16 kan man komme og se illustrationer af, hvordan det kommer til at se ud. Du kan også se tegningerne af den nye Brugsen.

Kl. 18 er der fællesspisning. Tilmeld dig ved at udfylde formularen til højre.

Hvis din tilmelding går helt i fisk, så send en e-mail til hotspot@holmsland.dk i stedet.


Hvad gør vi, når Brugsen flytter ud af Kloster?

I over 100 år har Æ Pold og Brugsen været en livsnerve i Kloster. Det er her, vi naturligt mødes og får snakket om løst og fast.

Men når Brugsen flytter ud til byskiltet, er der kun en parkeringsplads tilbage. Hvordan vil det påvirke sammenhængskraften?

Om det bare er et ”dav” hen over køledisken eller en længere sludder på parkeringspladsen, så er det uformelle og spontane møde en del af limen i et lokalsamfund.

Mens man sagtens kan lave en succesfuld hjertetransplantation, så er det ikke givet, at livsgnisten bevares. Hvis Brugsen er byens hjerte, skal vi arbejde for også at skabe hjerterum.

Holmsland Hotspot kommer til at ligge i forbindelse med den kommende Brugsen og vi håber, at det, sammen med Brugsen, kan blive det naturlige mødested for holmboere, turister og kitesurfere.


Det er her på marken, lige syd for Kloster, at Brugsen og Holmsland Hotspot kommer til at ligge. Foto med tilladelse fra Realdania/SEHEN.

Vi skal bruge 9,65 millioner kroner

Realdania og Ny Carlsbergfondet støtter projektet med 50 % af det samlede budget på 9,65 millioner kroner – men kun, hvis vi selv finder resten. Der er nedsat en arbejdsgruppe, som skal tage sig af fundraising. Vi går for alvor i gang til maj.

Indsamlet beløb
0

Kontakt

Fundraiser-gruppen består af

Ane Thatt Verwiebe, Nordmarken 37 (tovholder)
Kenneth Konrad Knudsen, Klostervej 81 (tovholder)
Ursula Bækkegaard, Gadegårdsvej 10
Bodil Hindsholm Hansen, Brunbjergvej 25
Dee Berger, Højbjergvej 32
Søren P. Pedersen, Røjklitvej 14

E-mail: hotspot@holmsland.dk

Du er også velkommen – især hvis du allerede har forstand på fundraising.

En stor tak til donorerne

Hvordan kommer det til at se ud?

Først i maj 2024 kan vi danne os et indtryk af, hvordan Holmsland Hotspot kommer til at tage sig ud. Tre hold kunstnere og arkitekter konkurrerer om at lave det bedste projektforslag. Vinderen kåres den 2. maj. Herefter skal vi sammen finde ud af, hvad Holmsland Hotspot skal indeholde.

Præsentationsvideoen af Holmsland Hotspot er lavet af Realdania/Ny Carlsbergfondet som en del af konkurrencen Stedet tæller X, hvor kunstnere og arkitekter skal konkurrere om at give ni udvalgte steder i Danmark et arkitektonisk og/eller kunsterisk løft.

Hvad skal det bruges til?

Holmsland Hotspot skal være multifunktionelt, være for alle aldre og være for både lokale og turister. Til højre er nogle bud på, hvad der kunne være på pladsen.

Synergier
Hvis vi skaber aktiviteter, som turisterne også har lyst til at deltage i, kan vi skabe en større kundegruppe til Brugsen. Flere kunder kan give Brugsen mulighed for at have flere forskellige varer på hylderne, så det bliver mere interessant for de lokale at handle lokalt.

Måske kan en større kundegruppe endda føre til nye butikker og arbejdspladser.

Holmsland Hotspot skal først og fremmest være for de lokale. Men vi tager gerne imod gæster.

Aflastning for Kloster Surfspot
Få hundrede meter fra Holmsland Hotspot ligger Kloster Surfspot, som er et af Nordeuropas bedste surfspots for kitesurfere. De fysiske rammer er utilstrækkelige og er til gene for både turister og lokale.

Ved at bruge Holmsland Hotspot som en forlængelse af surfspottet, kan vi skabe bedre faciliteter for surferne og forhåbentligt lette presset på naboerne.

Projektplan

Herunder er en meget grov tidsplan for udviklingen af Kloster Syd, som det ser ud i februar 2024. Vi er optimister 😉

27. november 2023

Første møde i fundraisergruppen.

5. december 2023

De deltagende kunstnere i konkurrencen Holmsland Hotspot besigtiger området.

2. maj 2024

Ny Carlsbergfondet offentliggør det vindende projektforslag til Holmsland Hotspot.

8. maj 2024

Vi fejrer kåringen i Holmsland Idræts- og Kulturcenter med fællesspisning.

Juni 2024

En arkitekt laver en projektering af Holmsland Hotspot.

Sensommer 2024

Første spadestik til den nye Brugsen.

December 2024

Fundraiser-gruppen håber at have den sidste finansiering på plads.

1. kvartal 2025

Brugsen indvies og byggeriet af Holmsland Hotspot påbegyndes.

Kært barn …

Der bruges flere forskellige betegnelser om området i den sydlige ende af Kloster.

Kloster Syd (gul) er en del af Ringkøbing-Skjern Kommunes helhedsplan for Kloster. Ud over at give mulighed for at etablere et supermarked, handler det også om udvikling af boliger og erhverv.

Holmsland Hotspot (grøn) er et af ni projekter under Stedet tæller X. Der skal indsamles 9,65 millioner kroner for at kunne realisere projektet. Navnet er også arbejdstitlen for området, vi indsamler til. Det kommer til at ligger i forbindelse med den nye Brugsen (rød).

Stedet tæller X er en arkitektkonkurrence udskrevet af Realdania og Ny Carlsbergfondet. Formålet er at give steder med særlige kvaliteter et løft med arkitektur eller kunst.