Facaden på den nye Brugsen bliver beklædt med træ.

Ofte stillede spørgsmål

Brugsen ligger fint midt i Kloster – hvorfor skal den flyttes?

Spørgsmålet er ikke, hvor i Kloster, Brugsen skal ligge. Det er et spørgsmål om, hvorvidt vi overhovedet skal have en Brugs. 

De små købmænd og brugsforeninger lukker på stribe i disse år og det vil også ske for Brugsen i Kloster inden for en overskuelig fremtid. Hvis Brugsen skal overleve, er det nødvendigt at flytte den ud til Søndervig Landevej, hvor der kan laves en større butik, og hvor der er et meget større kundegrundlag.

Hvornår åbner den nye Brugsen?

Man satser på at kunne slå dørene op i slutningen af 2024.

Hvor stor bliver Brugsen?

Bygningen bliver på 1.200 m 2 og butiksarealet på 750 m 2. Dermed bliver butikken ca. dobbelt så stor som den nuværende.

Kommer der en tankstation?

Der kommer næppe en tankstation til Kloster. Der er fart på el-bilmarkedet og siden efteråret 2023 sælges der næsten lige så mange el-biler som benzin og diesel. Salget af el-biler forventes inden længe at overstige salget af biler med forbrændingsmotorer og det har fået virksomheder som OK til at holde igen med at investere i nye anlæg.

Kommer der en bilvask?

Det er tvivlsomt, om der kommer en bilvaskehal. Kundegrundlaget er næppe tilstrækkeligt til at det kan blive en sund forretning.

Hvad skal der ske med den gamle bygning ved Æ Pold?

I foråret 2024 er det endnu ikke afgjort.

Man har undersøgt, om Ribe Stift ville købe bygningen med det formål at rive den for at fritlægge kirken.

I begyndelsen af 2024 har Realdania set på, om man med en ombygning kunne bruge bygningen til nye formål.

Hjælp Brugsen godt på vej

Finansieringen er sådan set på plads og der er stillet lånegaranti. Men desto færre penge, Holmsland Brugsforening skal låne til nyt byggeri, desto stærkere bliver økonomien fra starten.

Derfor har Holmsland Brugsforening startet en lokal indsamling med målet om at rejse 2 millioner kroner. De ekstra penge kan fx betyde, at der bliver råd til en delikatesseafdeling.

0

To måder at støtte på

Donationer: 300 – 9.999 kr.

Donationer mellem 300 kr. og 9.999 kr. modtages på Mobilepay eller kontant i Brugsen.
Blandt donorerne trækkes lod om 10 gavekurve til en værdi af 500 kr., når den nye Brugsen åbner.

Brugsen tager også gerne imod flaskeboner og byttepenge i “sparebøsserne” ved kassen.

MobilePay: 9954RZ

Sponsorater: 10.000 – 50.000+ kr.

Som sponsor støtter du en god sag og kan samtidig gøre områdets suverænt billigste indkøb frem til udgangen af 2027. Der er tre sponsorpakker*:

  • 10.000-24.999 kr. udløser en kontantrabat på 5 % af dine varekøb.
  • 25.000-49.999 kr. udløser en kontantrabat på 10 % af dine varekøb.
  • 50.000 kr. og derover udløser en kontantrabat på 15 % af dine varekøb

Rabatten fratrækkes varens pris ved kasseapparatet. Rabatten gælder også varer, som i forvejen er nedsatte eller på tilbud (både via tilbudsavisen og via personlige tilbud i COOP-appen).

Sådan fungerer det: Når du har indbetalt dit sponsorat på konto 7650 2013998, får du en velkomstpakke med et rabatkort, som KUN kan benyttes i Holmsland Brugsforening. Rabatten gælder fra 1. juni 2024 og udløber 31. december 2017.  Rabatkortet** har en stregkode, som scannes ved kassen. 

Henvend dig i butikken for nærmere information eller ring til brugsuddeler Jimmi Fyrsterling på 9733 7004.

Sponsorater indbetales på bankkonto 7650 2013998

* Sponsorrabatten gælder ikke “kiosk-varer”, herunder tobak, pant, spil, morebox, frimærker, ugeblade, aviser, buskort, billetter, gavechecks, forudbetalt catering, forudbestilte vine, abonnementskasser, håndkøbsmedicin, modermælkserstatning, telepakker og taletidskort.

** Bemærk, at rabatkortet ikke kan benyttes med Scan & Betal.